Opskrifter » Bagværk » Madbrød » Flade Brød med Løg & Valnødder
Flade Brød med Løg & Valnødder opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave flade brød med løg & valnødder:
- 10 g gær
- 1½ dl lunkent vand
- 1 spsk olivenolie
- ½ tsk sukker
- 1 tsk salt
- 50 g grahamsmel
- Ca. 175 g hvedemel
- 2 spsk sesamfrø
- 50 g løg
- 25 g valnødder
- 1 knivspids chilipulver
- Ca. 3/4 dl olivenolie
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Flade Brød med Løg & Valnødder:
Gæren røres ud i det lunkne vand, og ½ spsk olie samt sukker og salt tilsættes.
Grahamsmelet røres i, og hvedemelet tilsættes lidt ad gangen. Når dejen slipper skålens sider, tages den ud på bordet og æltes grundigt igennem.
Den sidste halve spsk olie hældes over dejen, den vendes rundt og sættes til hævning 1-2 timer.
Sesamfrøene kommes i blenderen eller køkkenmaskinen og pulveriseres. Løget hakkes og tilsættes sammen med valnødder, chilipulver og halvdelen af olien.
Der blendes, indtil massen er jævn, og der tilsættes så meget olie, at den bliver lind.
Ovnen varmes op til 250°C. 2 lagkageforme smøres med olie og sættes ind i ovnen, indtil de er gennemvarme.
Dejen æltes let igennem og deles i 2. Dejen rulles ud og lægges i de 2 lagkageforme. Den blendede masse smøres på, og brødene sættes i ovnen. Der skrues ned til 225°C, og brødene bages 7-10 minutter.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.