Opskrifter » Bagværk » Madbrød » Foccacia - Italiensk Brød
Foccacia - Italiensk Brød opskrift
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Foccacia - Italiensk Brød:
Varm vand, til det er lunkent. Rør gæren ud i væsken. Hæld det meste af melet i et dejfad, tilsæt salt, og hæld væsken over. Rør kraftigt, indtil dejen slipper dejfadet.
Tilsæt ½ dl olie, og rør det godt sammen. Tilsæt evt. lidt mere mel, hvis dejen er for klistret.
Læg dejen på et meldrysset bord, og ælt den godt i 5-10 minutter. Dejen skal være lidt fugtig, så brug så lidt mel som muligt under æltningen. Læg dejen tilbage i fadet, og dæk med film. Dejen skal hæve ved stuetemperatur i 1½ time til dobbelt størrelse.
Læg dejen på et meldrysset bord, og skær den i to stykker, der formes til runde brød. Klap brødene flade med hænderne, og hiv dem forsigtigt ud, til de er ca. 25 cm i diameter.
Læg brødene i en stor, smurt bradepande eller i hver sin runde form. Lad dem efterhæve på et lunt sted i 30 minutter dækket med olieret film.
Fjern filmen, og tryk små fordybninger i brødene med fingerspidserne. De skal være temmelig dybe. Dæk til med film, og lad brødene efterhæve endnu en gang i 2 timer.
Tænd ovnen på 225°C. Drys med groft salt, og dryp med lidt olivenolie. Brødene skal stænkes med vand et par gange inde i ovnen i de første 5 minutter af bagetiden. Bages i 20-25 minutter. Lad dem køle af på en bagerist.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.