Opskrifter » Bagværk » Madbrød » Nemme Pitabrød
Nemme Pitabrød opskrift
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Nemme Pitabrød:
Opløs gæren i vandet og tilsæt herefter olien.
Tilsæt melet lidt ad gangen. Når ca. halvdelen er blandet i, tilsætter du sukker, salt og æg.
Tilsæt herefter resten af melet lidt ad gangen, til du fornemmer at dejen bliver sammenhængende.
Tag dejen ud på bordet og ælt den det sidste stykke vej. Dejen skal være smidig og elastisk, så tilfør kun mel til dejen ikke klistrer. Resten af melet gemmer du til du skal forme brødene.
Lad dejen hæve lunt i 30-45 minutter. Skær den herefter i 16 lige store dele og form hvert stykke dej til et fladt, rundt brød (brug lidt mel fra bordet, så de ikke klistrer fast). Undgå at slå for meget luft ud af dejen.
Bag brødene, en plade af gangen, ved ovnens max temperatur (gerne grill). Stil pladen øverst i ovnen og bag brødene i 4-5 minutter, til de begynder at puste sig op.
Læg et viskestykke over brødene mens de stadig er varme, så holder de sig smidige, mens du bager resten.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.