Opskrifter » Bagværk » Madbrød » Pitabrød
Pitabrød opskrift
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Pitabrød:
Rør gæren ud i vand i et dejfad.
Tilsæt honning, salt, olie og det meste af melet. Rør dejen godt sammen til den er smidig og slipper dejfadet. Lad dejen hæve under et klæde på et lunt sted i ca. 1 time.
Form 6 boller af dejen. Læg dem på et frottéhåndklæde, og drys lidt mel over. Rul dejen ud til runde eller ovale cirkler af ca. ½ cm´s tykkelse. Lad dem efterhæve under klæde i 45 minutter.
Vip forsigtigt brødene fra det underste håndklæde over på en smurt bageplade, så brødenes underside nu vender opad.
Drys et tyndt lag mel over, og bag brødene midt i ovnen ved 275-300°C i ca. 3-4 minutter. Vend forsigtogt brødene, og bag dem i 2 minutter på den anden side. Brødene skal være hule indeni og lyse på begge sider.
Lad brødene køle af under et klæde, skær en åbning i dem, og server dem varme med fyld efter behag.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.