Opskrifter » Bagværk » Muffins & Cupcakes » Chokolade Cupcakes med Lakrids Frosting
Chokolade Cupcakes med Lakrids Frosting opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave chokolade cupcakes med lakrids frosting:
- 380 g sukker
- 175 g mel
- 85 g kakao
- 1½ tsk bagepulver
- 1½ tsk natron
- 1 tsk salt
- 2 æg
- 2½ dl mælk
- 120 ml vegetabilsk olie
- 2 tsk vanilleekstrakt
- 235 ml kogende vand
- 6 spsk lakridssirup (kan undlades)
- 4 tsk lakridspulver (kan undlades)
- Lakrids Frosting:
- 6 æggehvider
- 240 g sukker
- 270 g smør
- Ca. 4 spsk lakridssirup
- Ca. 2 spsk lakridspulver
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Chokolade Cupcakes med Lakrids Frosting:
20-25 stk.
Alle de tørre ingredienser røres sammen.
Æg, mælk, olie og vanille tilsættes og der piskes 1 minuts tid. Hvis man ønsker lakrids/kakao cupcakes, tilsættes pulveret til siruppen, som herefter tilsættes dejen.
Det kogende vand tilsættes (dejen bliver helt flydende, men sådan skal den være).
Hæld dejen i cupcakes forme, og bag den ved 175°C i 20-24 minutter.
Imens laves frostingen:
Æggehviderne kommes i en helt ren skål og sukkeret tilsættes gradvist og varmes op over vandbag under konstant piskning indtil sukkeret er smeltet.
Fjern skålen fra varmen og pisk indtil du får en stiv marengs. Lad det køle af.
Tilsæt smørret et lille tern ad gangen, til det er inkorporeret. Når smørret er kommet i, vil cremen på et tidspunkt se grynet, rørægsagtig ud, men der skal bare piskes videre, til den bliver glat igen.
Tilsæt lakrids og rør til det er ensartet.
Pynt de afkølede cupcakes med frosting, og nyd.