Opskrifter » Bagværk » Muffins & Cupcakes » Mandelcupcakes med Rabarberguf
Mandelcupcakes med Rabarberguf opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave mandelcupcakes med rabarberguf:
- Kager:
- 75 g mandler
- 150 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1/4 tsk salt
- 125 g smør
- 150 g sukker
- 1 æg
- 1 dl mælk
- 200 g rabarber
- Guf:
- 1 bæger pasteuriserede æggehvider
- 75 g sukker
- 3/4 dl rabarbersaft
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Mandelcupcakes med Rabarberguf:
6 små eller 12 store.
Tænd ovnen på 180°C.
Hak mandlerne groft og bland dem med de tørre ingredienser.
Pisk smør og sukker lyst og luftigt og pisk ægget i. Tilsæt mandel-melblandingen, mælk og rabarber.
Fordel dejen i 6-12 muffinsforme og bag dem midt i ovnen i 18-20 minuter. Tjek med en tandstik, om de er gennembagt. Stil dem til afkøling på en rist.
Pisk æggehviderne over et varmt (næsten kogende) vandbad og tilsæt sukkeret lidt ad gangen. Tilsæt saft og pisk, til skummet bliver stift og blankt - ca. 5 minutter. Tag det af varmen og pisk, til det er afkølet. Pynt kagerne med guf.
Tip! Har du ikke rabarbersaft, kan du koge 1 stilk fintsnittet rabarber sammen med 3/4 dl vand og 3/4 dl sukker i 5 minutter og presse det gennem en si.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.