Opskrifter » Bagværk » Muffins & Cupcakes » Skildpadde Muffins
Skildpadde Muffins opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave skildpadde muffins:
- 50 g chokolade
- 60 g smør
- 210 g sukker
- 2 æg
- 2 æggeblommer
- 1 dl + 2 spsk olie
- 2 tsk vanilleekstrakt
- 70 ml creme fraiche
- 140 g mel
- ½ tsk salt
- ½ tsk natron
- 1 dl kakao
- 1 dl vand
- Karamelfyld:
- 2 dl karamel af kondenseret mælk
- 3 spsk romessens
- 1 portion Swiss meringue buttercream
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Skildpadde Muffins:
18-20 stk.
Alle ingredienserne skal have stuetemperatur.
Hak chokoladen groft og smelt det over vandbad - når det er smeltet, tages det af varmen. Lad det køle lidt af.
Bland sukker og smør godt sammen - det skal have lidt samme konsistens som vådt sand.
Hæld den afkølede chokolade ned i sukker/smørblandingen og bland det godt.
Pisk æggene i, et ad gangen til det er en ensartet masse. Gør det samme med æggeblommerne.
Pisk olie, creme fraiche og vanilleekstrakt i - pisk hele tiden til det er en ensartet masse.
I en ny skål sies alle de tørre ingredienser sammen. Pisk så melblandingen i, lidt efter lidt. Pisk til sidst vandet i.
Fyld muffinsforme 2/3 op. Bag kagerne i en 180°C (almindelig) varm ovn i ca. 18 minutter. Lad kagerne køle helt af.
Rør karamel og essens sammen til en ensartet masse.
Lav en portion Swiss Meringue Buttercream og bland det med 1 dl af karamelblandingen.
Put det sidste af karamelblandingen i en sprøjtepose med en meget spids tylle. Sprøjt karamellen ned i midten af kagerne, så der dannes en karamel-kerne.
Put frostingen ned i en sprøjtepose med den ønskede tyl, og pynt kagerne. Slut med lidt karamel på toppen.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.