Opskrifter » Bagværk » Muffins & Cupcakes » Flødebollemuffins
Flødebollemuffins opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave flødebollemuffins:
- 1 1/4 dl skummetmælk
- 1 æg
- 1 tsk vanillesukker
- 40 g smør
- 140 g sukker
- 20 g usødet kakao
- 1½ tsk bagepulver
- Lidt salt
- 100 g hvedemel
- 60 g hakket mørk chokolade
- Flødebolletopping:
- 30 g vand
- 75 g sukker
- 40 g glukosesirup
- 50 g pasteuriserede æggehvider
- 1 spsk sukker
- 15-20 dråber vanillearoma
- Chokoladeovertræk:
- 100 g overtrækschokoladeknapper
- Pynt:
- Kokosmel
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Flødebollemuffins:
Chokolademuffins (12-15 små):
Sørg for at skummetmælk, æg og smør har stuetemperatur. Tænd ovnen på 170°C (almindelig ovn).
Pisk mælk, æg og vanillesukker godt sammen i en skål.
I en anden skål røres blødt smør, sukker og salt sammen.
Sigt mel, kakao og bagepulver i og rør det godt sammen. Tilsæt mælkeblandingen til melblandingen. Pisk indtil dejen er glat og ensartet. Vend til sidst den hakkede chokolade i.
Sæt papir muffinsforme i en muffinsbageplade. Fyld dejen i formene (ca. 2/3 fyldt). Bemærk at dejen hæver en del under bagningen.
Bages i 20-25 minutter i midten (eller lige under midten) af ovnen. Lad muffins´ene afkøle helt efter endt bagning.
Flødebolletopping:
Kom vand, sukker og glukosesirup i en kasserolle og kog ved svag varme i ca. 20 minutter.
Pisk æggehviderne let. Tilsæt så 1 spsk sukker mens der piskes indtil æggehviderne er næsten stive. Hæld nu den varme sukkermasse langsomt i æggehvidemassen under konstant piskning.
Tilsæt vanillearomaen, og fortsæt med at piske (ca. 6-8 minutter.) til massen har en god konsistens - må ikke falde sammen og skal kunne holde toppe.
Kom flødebollemassen i en sprøjtepose og læg den i køleskabet.
Smelt chokoladeknapperne i en lille skål over vandbad. Mens chokoladen smelter, sprøjtes flødebollemassen på muffins´ene. Hvis du synes, den smeltede chokolade er lidt for tyk i konsistensen, kan du tilsætte lidt Palmin. Tilsæt kun ganske lidt Palmin ad gangen til chokoladen har den konsistens du ønsker.
Vend kagen på hovedet, og dyp flødebolletoppingen i den smeltede chokolade. Pynt straks med kokos.