Opskrifter » Bagværk » Tærter » American Pie med Vanilleis
American Pie med Vanilleis opskrift
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du American Pie med Vanilleis:
Skær smøret i små stykker og smuldr det i melet. Tilsæt æg og sukker. Saml dejen hurtigt. Du skal ikke ælte dejen. Derefter stilles tærtedejen på køl.
Beklæd den smurte tærteform med tærtedejen, og forbag tærtebunden i ca. 10 minutter ved 180°C, eller indtil den er gylden.
Den revne marcipan røres sammen med æg, mælk og hvedemel. Skræl æblerne og fjern kernehuset.
Marcipanmassen fordeles på den forbagte tærtebund og æblerne skæres i tynde skiver. Læg æbleskiverne i et fint mønster ovenpå massen. Til sidst drysses tærten med rørsukker.
Tærten bages i ca. 30 minutter ved 175°C, eller indtil æblerne bliver mørke i kanten og marcipanmassen er gylden.
Servers med god vanilieis og evt. lidt tørristede hakkede nødder.
Set i "Til Middag Hos Andreas Bo Pedersen"

Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.