Opskrifter » Bagværk » Tærter » Tærte med Chokolade & Makrontop
Tærte med Chokolade & Makrontop opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave tærte med chokolade & makrontop:
- Bund:
- 200 g mel
- 1 tsk bagepulver
- 100 g rørsukker
- 100 g smør
- 2 æggeblommer
- Fyld:
- 200 g abrikos eller solbærmarmelade
- 100 g hakket mørk chokolade
- Makrontop:
- 2 æggehvider
- 150 g marcipan
- 200 g flormelis
Opskrift indsendt af Hanne N. Kristensen
Sådan laver du Tærte med Chokolade & Makrontop:
Tænd ovnen på 175°C. Smør et tærtefad grundigt (28 cm i diameter)
Bund:
Bland mel, bagepulver og rørsukker. Skær smørret i tern og smuldr det ind i melblandingen enten med håndkraft eller i en køkkenmaskine.
Tilsæt æggeblommerne og rør dem akkurat ind i smuldredejen. Dejen skal ikke samles - det er ok, at tingene er velfordelte.
Hæld skålens indhold ud i tærtefadet og tryk dejen sammen i et jævnt lag i bunden. Sættes i ovnen og forbages i 20 minutter. Tilbered makrontoppen imens.
Makrontop:
Kom æggehvider, marcipan og flormelis i en skål og rør til massen er jævn.
Fyld:
Fordel hakket chokolade og marmelade på den forbagte bund.
Dryp marcipanmassen over, så den kommer til at dække overfladen.
Sæt tærtefadet i ovnen igen, skru temperaturen op til 200°C og bag tærten i 20 minutter.
Lad tærten køle helt af - hvis du kan vente - og skær den ud i smalle stykker.