Opskrifter » Bagværk » Tærter » Bananpie
Bananpie opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave bananpie:
- 125 g chokoladesmåkager
- 50 g tørrede bananchips
- 50 g smør
- Fyld:
- 50 g revet chokolade
- 3½ dl vanillecreme
- 3 spsk varmt vand
- 1 spsk gelatinepulver
- Topping og pynt:
- 2 bananer
- 2 spsk friskpresset citronsaft
- 25 g knuste tørrede bananchips
- 1½ dl piskefløde
- 2 spsk chokoladesauce
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Bananpie:
Smuldr småkager og bananchips. Smelt fedtstoffet og bland det med kager og bananchips. Tryk dejen ud i en form (24 cm i diamter). Stil formen i køleskabet.
Riv chokoladen groft. Pisk cremen igennem og rør den revne chokolade i.
Bland varmt vand og gelatinepulver i en skål der tåler varme. Bring lidt vand i kog i en gryde og placér skålen i gryden. Varm gelatineblandingen op under omrøring til gelatinen er opløst. Rør geltinen i vanillecremen.
Hæld vanillecremen i piebunden. Stil formen i køleskabet og lad det stivne i ca. 30 minutter.
Skræl og skiv bananerne og bland dem med den friskpressede citronsaft. Pynt pien med de friske bananer og drys de knuste bananchips over. Sprøjt flødeskummet over pien og dryp med chokoladesaucen.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.