Opskrifter » Bagværk » Tærter » Marengspie med Stikkelsbær
Marengspie med Stikkelsbær opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave marengspie med stikkelsbær:
- 175 g færdig mørdej
- 1 letpisket æg
- Fyld og topping:
- 400 g stikkelsbær
- ½ dl sukker
- 1 spsk Maizenamel
- 1 spsk vand
- 2 æggehvider
- 1 tsk hvidvinseddike
- 1 dl sukker
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Marengspie med Stikkelsbær:
Sæt ovnen på 150°C. Rul dejen ud. Beklæd derpå en rund form (20 cm i diameter) med dejen. Pisk ægget let og pensl dejen med ægget. Bag bunden i ovnen 3-4 minutter.
Læg stikkelsbærrene i en gryde, bland dem med ½ dl sukker og dæk dem halvt med vand. Bring det i kog og lad dem simre i ca. 10 minutter til bærrene er møre. Rør Maizena og vand sammen og rør det i. Lad blandingen blive jævn. Lad det svale af og hæld det derefter i tærtebunden.
Pisk de 2 æggehvider til skum sammen med eddiken og halvdelen af sukkeret. Vend resten af sukkeret i. Fordel marengsmassen over stikkelsbærrene så bærrene dækkes helt.
Drys sukker ovenpå marengsen og stil pien i ovnen. Bag i ca. 30 minutter til pien er gylden.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.