Opskrifter » Desserter » Bær & Frugter » Jordbærkager (butterdej)
Jordbærkager (butterdej) opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave jordbærkager (butterdej):
- 3 frosne butterdejsplader
- 1 æggeblomme
- Fyld:
- 1 dl piskefløde
- 1 nip vanillesukker
- 1½ dl færdig vanillecreme
- 1 tsk revet citronskal
- 1 liter jordbær
- Citronmelisse
- Flormelis
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Jordbærkager (butterdej):
Læg butterdejspladerne ved siden af hinanden, dæk dem med et klæde og lad dem tø op. Del pladerne og læg dem på en plade med bagepapir.
For at kunne løfte et låg ud af butterdejen, skærer man et 1 cm mindre rektangel inde i dejpladen, men skær ikke helt igennem dejen.
Varm ovnen til 200°C. Lad dejen hvile ca. 10 minutter på pladen og tryk så et riflet mønster med en gaffel langs kanterne på dejpladerne. Pensl med sammenpisket æggeblomme. Bag ca. 15 minutter. Lad afkøle.
Pisk fløden med vanillesukkeret til skum. Bland det med den kolde vanillecreme og rør til sidst citronskal i. Skyl og nip jordbærrene og lad dem dryppe af. Skær dem i tynde skiver.
Løft dejlåget af. Kom cremen i, dæk med jordbær og læg låget over igen. Sigt flormelis over kagerne. Pynt med citronmelisseblade.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.