Opskrifter » Desserter » Bær & Frugter » Solbærkogte Pærer med Engelsk Creme
Solbærkogte Pærer med Engelsk Creme opskrift
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Solbærkogte Pærer med Engelsk Creme:
Solbærkogte pærer:
Skræl pærerne smukt fra stilk mod blomst. Lad stilken blive på.
Kom pærerne i en gryde med vand, solbær og sukker. Kog pærerne ved svag varme ca. 30 minutter til de er helt møre. Du kan med fordel have låg på gryden noget af tiden. Vend forsigtigt pærerne rundt undervejs, så de bliver jævnt solbærrøde. Tag pærerne op.
Blend solbærsaften, sigt den og kog den ind til en passende intensitet. Smag til med sukker og evt. citronsaft.
Hæld solbærsaften over pærerne og lad det hele køle af.
Engelsk creme:
Flæk vanillestangen og skrab kornene ud.
Varm mælken op i en tykbundet gryde (så brænder cremen ikke så nemt på) med den flækkede vanillestang og kornene. Lad mælken trække 30 minutter og fisk så vanillestangen op.
Pisk æggeblommer sammen med sukker i en skål. Hæld den varme mælk over, mens du rører heftigt rundt. Hæld blandingen tilbage i gryden og varm den nu langsomt igennem, til den tykner let. Du skal røre hele tiden, og hvis du bruger en træske, er cremen færdig, når den kan hænge fast på skeen. Cremen må endelig ikke koge (men skulle det ske, så blend den).
Hæld cremen gennem en fintmasket sigte. Skrab vanillekornene udi. Køl cremen helt af.
Servér pærerne og solbærsaucen med den engelske creme.
Set i "Til Middag Hos Janus Nabil Bakrawi"
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.