Opskrifter » Desserter » Kager » Mors Hasselnøddekage med Chokolade-Trøffel Glasur
Mors Hasselnøddekage med Chokolade-Trøffel Glasur opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave mors hasselnøddekage med chokolade-trøffel glasur:
- 450 g hasselnødder
- 300 g sukker
- 8 æggehvider
- 180 g rigtig god mørk chokolade
- 2 spsk stærk kaffe
- 180 g usaltet smør
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Mors Hasselnøddekage med Chokolade-Trøffel Glasur:
Rist nødderne i 10-15 minutter i en 170°C varm ovn. Befri dem for hinder ved at gnide dem i en rent viskestykke. Pulverisér nødderne sammen med sukkeret i en blender.
Pisk æggehviderne fuldstændig stive og vend dem forsigtigt i nøddemassen. Hæld dejen i en velsmurt, raspdrysset springform.
Bag kagen i 45-50 minutter i en 170°C varm ovn. Afkøles 10 minutter på en bagerist. Løsn den med en lille kniv omkring kanterne. Tag den ud af formen, og lad den blive kold. Smelt chokoladen med kaffen over et vandbad.
Skær smørret i små stykker. Fjern gryden fra varmen og pisk smørret i chokoladen et stykke ad gangen, til det er smeltet. Pisk blandingen over et koldt vandbad, til den ligner rørt smør i konsistens. Smør den over hele kagen med en paletkniv.
Kagen stilles køligt – men ikke i køleskab!
Serveres f.eks. med vanilleparfait og bærcoulis.
Set i "Til Middag Hos Camilla Miehe-Renard"
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.