Opskrifter » Desserter » Kager » Brownie Cheesecake med Hindbær
Brownie Cheesecake med Hindbær opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave brownie cheesecake med hindbær:
- Brownie:
- 200 g hakket mørk chokolade
- 200 g usaltet smør
- 250 g flormelis
- 3 æg
- 110 g mel
- Cheesecake:
- 400 g flødeost
- 150 g flormelis
- ½ tsk vanillesukker eller vanilleessens
- 2 æg
- Topping:
- 3 dl piskefløde
- 100 g flormelis
- 150 g hindbær
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Brownie Cheesecake med Hindbær:
12 personer i en 33*23 bageform.
Forvarm ovnen til 170°C.
Brownie: Smelt chokoladen over vandbad - det skal være helt glat.
Pisk smør og sukker lyst og luftigt. Tilføj et æg ad gangen, rør godt og skrab siderne med en dejskraber efter hvert æg. Bland lidt efter lidt melet i - rør godt efter hver tilføjelse. Rør det godt sammen.
Hæld langsomt den smeltede chokolade i, og rør grundigt.
Hæld det i den forberedte bageform, og glat overfladen med en paletkniv.
Cheesecake:
Rør langsomt flødeost, flormelis og vanilleessens sammen til det er en ensartet masse. Tilføj 1 æg ad gangen, mens du stadig rører. Skrab siderne efter hvert æg. Massen skal være glat og cremet. Rør til sidst kraftigere for at få mere luft ind i massen, men vær forsigtig med ikke at overrøre - så kan osten skille.
Put massen ovenpå brownien, og glat overfladen med en paletkniv.
Bag kagen i den forvarmede ovn i 30-40 minutter eller til cheesecaken er fast og lys gylden i kanterne. Den skal stadig være lys i midten.
Lad den køle helt af. Dæk med film og lad den stå i 2 timer, men gerne natten over.
Topping:
Pisk fløde, flormelis og hindbær sammen til det er fast, men ikke stift. Vend brownien ud på et fad med cheesecaken øverst. Fordel toppingen over brownien og pynt med hindbær