Opskrifter » Desserter » Is » Lynhurtig Is med Salt-Karamel
Lynhurtig Is med Salt-Karamel opskrift
Ingredienser
Du skal bruge disse ingredienser for at lave lynhurtig is med salt-karamel:
- 1 dåse kondenseret mælk
- 3 dl piskefløde
- 1/4 tsk salt
- 1 nip havsalt
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Lynhurtig Is med Salt-Karamel:
Kog dåsen med kondenseret mælk i ca. 3 timer. Vandet skal boble let hele tiden, og dåsen skal være dækket helt med vand under hele tiden.
Lad karamellen køle helt af inden den tages ud af dåsen, og hældes i en skål.
Vend karamellen med fløde og salt. Pisk til blandingen bliver tyk, og piskeriset kan trække streger.
Kør isen på en ismaskine eller hæld den i en plastikbøtte og sæt den i fryseren til dagen efter.
Drys lidt havsaltflager over ved servering.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.