Opskrifter » Hovedretter » Fisk & Skaldyr » Appelsinmarineret Laks med Cashewnødder & Grøntsager
Appelsinmarineret Laks med Cashewnødder & Grøntsager opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave appelsinmarineret laks med cashewnødder & grøntsager:
- 500 g laks
- 100 g frisk basilikum
- 25 cashewnødder
- Saften af 4 appelsiner
- 4 tsk olivenolie
- Salt
- Peber
- 400 g kartofler
- 400 g gulerødder
- 400 g porre
- 8 tsk tørret basilikum
- 8 fed hvidløg
- Salt
- Peber
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Appelsinmarineret Laks med Cashewnødder & Grøntsager:
Til 4 personer.
Skyl og hak basilikumbladene, hak nødderne og bland begge dele med appelsinsaft og olie.
Fordel basilikums blandingen på laksen. Krydr med salt og peber.
Læg laksen i et lille, smurt ovnfast fad og bag den i ovnen ved 175°C i 25-35 minutter eller til den er gennemstegt.
Skræl kartofler og gulerødder. Rens porrerne. Skær kartofler og gulerødder i skiver, og skær porrerne over på langs. Bland grøntsagerne med tørret basilikum, presset hvidløg, salt og peber.
Læg grøntsagerne i en sigte, og damp dem over en gryde med kogende vand, til de er møre.
Servér grøntsagerne med laksen. Brug eventuelt overskydende appelsinsaft som "sovs".
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.