Madkampen.dk » Ingredienser » Porre

Opskrifter på mad med Porre

Her er en liste over alle de spændende opskrifter, hvor porre indgår i retten. Hvis du finder en ret, som ikke hører til på listen, må du meget gerne fortælle os det.

  1. Baconruller på Porre-Kartoffelbund

    Til 4 personer. Rør en frikadellefars sammen. Halvér baconskiverne på midten, og læg 2 halve skiver bacon side om side, så de danner en firkant. Tag ca. 1/8 af farsen og form det til et lille aflangt farsbrød. Læg farsen på...


  2. Rebild Salat

    Bland ingredienserne til dressingen. Vend de snittede grøntsager i. Salaten kan holde sig et par dage i køleskabet....


  3. Sense - Tortillapizza med Hakket Oksekød

    Porre

    Tænd ovnen på 180°C Lav en ordentlig portion fyld (af oksekød, løg, hvidløg, porre, ketchup og kryderier), som du kan fryse portionsvis eller bare gemme til de næste par dage. Læg tortillaen på et stykke bagepapir, smør med ...



  4. Thaisuppe med Kylling & Kokos

    Skyl porren og skær den i tynde ringe. Skyl spirerne og sæt dem til afdrypning. Pluk kyllingen eller skær den i lange, mundrette stykker. Varm olien i en gryde, og rør karrypastaen ud heri. Lad det svitse et øjeblik og hæld s...


  5. Blomkålssuppe med Porrer

    Dæk bunden af en stor gryde med vand. Skyl blomkålen og skær den ud i buketter. Snit porrer og løg. Hæld grøntsagerne op i gryden og lad dem koge/dampe ved svag-medium varme i ca. 25 minutter med låg. Hvis vandet fordamper, så...


  6. Kyllingefrikadeller med Flødeblomkål

    Skær blomkål og gulerødder i skiver og læg dem i et ildfast fad. Hæld mornaysauce over. Sæt fadet i ovnen ved 200°C i ca. 45 minutter. Til frikadellerne blendes alle grøntsagerne og blandes med kødet. Rør æggehvider og havr...


  7. Squash Suppe

    Skyl grøntsagerne. Pil løgene og del dem i kvarte. Skær porren i tykke ringe. Skær squashen i tern. Hak spinat, chili og hvidløg. Hæld alle grøntsagerne i en stor gryde sammen med smørret og svits dem lidt. Tilsæt vand ...


  8. Kartoffelpandekage bagt i Ovn

    Skræl og riv kartoflerne og pres væden ud af dem. Snit porren og løget fint. Bland det hele godt og hæld blandingen i et ildfast fad beklædt med bagepapir. Drys med revet ost og bag pandekagen ved 200°C i 30-35 minutter....


  9. Svampesuppe

    Snit porren fint. Smelt smørret i en gryde, og svits porreringene her, til de er klare. Drys melet over og rør det godt sammen. Tilsæt bouillonen lidt efter lidt under piskning. Skær svampene i mellemstore tern og hæld dem...


  10. Oste-Oksekødssuppe

    Brun kødet i en gryde, og tilsæt 2 spsk mel og rør det godt sammen. Hæld så bouillonen i - lidt ad gangen, mens du rører rundt. Lad suppen koge op, og tilsæt så flødeosten i mindre stykker. Rør det sammen så det smeltet, og...


  11. Kartoffel-Porre Suppe

    porre

    Rens og skær kartofler og porrer i skiver/stykker. Stegt stykkerne i smør og lad det simre lidt. Tilsæt derefter bouillon og lad det simre, til grøntsagerne er møre. Tag en stavblender og blend det hele. Tilsæt piskefløde og...



  12. Salat med Blomkål & Porre

    porre

    Snit blomkålen og porren fint på et rivejern eller mandolinjern. Bland ingredienserne til dressingen - smag dig frem til om der skal lidt mere eller mindre i af noget :-) Vend blomkål og porre i dressingen og pynt med soyamandler ...



  13. Hvidkålssuppe

    porre

    Svinebrystet dækkes med kogende vand og tilsættes det 3. krydderi, 1 løg hvor de hele krydderier stikkes i og 1 spsk salt. Lad kødet koge ved svag varme i 1½-2 timer til det er mørt - husk at skumme suppen undervejs. Kog medisterpÃ...



  14. Squashgratin

    Skær squashen i små tern, og porren i ringe. Sautér begge dele i lidt olie på en pande. Drys med salt og peber og lad det afkøle. Bag smør og mel op i en stor gryde - tilsæt mælken lidt efter lidt imens der røres godt. Lad de...


  15. Fyldte Tomater

    Bland porre, peberfrugt og pålæg. Smag til med 1 spsk olivenolie, salt og peber. Skær toppen af tomaten, og skrab kernerne ud. Fyld tomaten ½ op med fyld, og kom et æg i toppen af hver tomat til sidst. Drys med lidt salt og peber...


  16. Mexikansk Salat

    Skær salaten i tynde strimler og bladsellerien i skiver. Vask og skyl porren grundigt, og skær den i tynde skiver. Skær peberfrugterne i tern. Fjern stene og skrallen fra avokadoerne, og skær kødet i mindre tern, som vendes i...


  17. Kyllingepølserisret

    Til 4 personer. Skær pølserne i skiver. Skær roden og de groveste grønne blade af porrerne, skyl dem godt og skær dem i skiver. Skyl peberfrugten, tag frøstol og kerner ud, og skær den i tern. Varm smørret i en dyb pande...


  18. Cremet Broccolisuppe

    2 portioner. Skyl broccoli, rens porrer, pil løg og skræl kartoflerne. Skær grøntsagerne groft ud, og kom dem i en gryde sammen med vandet og bouillonterningerne. Kog suppen til alle grøntsagerne er møre, ca. 30 minutter. ...


  19. Pasta med Oste- & Grøntsagssauce (Vægtvogterne)

    porre

    4 portioner - 10 ProPoints pr. portion Skræl gulerødderne, og skær dem i strimler med kartoffelskrælleren. Skær porren i strimler, og del broccolien i små buketter. Sæt pastaen over, og læg broccolien ved, når halvdelen af...



  20. Sejruller i Karry-Kokossovs

    Til 5 personer. Kog risene efter anvisningen på pakken. Hold dem varme. Rul sejfileterne sammen, og brun dem på alle sider i 1 spsk olie i en dyb pande. Læg dem til side, mens sovsen laves. Kom resten af olien på panden og svit...


  21. Kyllingeboller i Karry

    Hak løgene fint. Bland kyllingekød, løg, mel, æg, salt og peber godt. Det skal være en klistret fars. Bring en gryde med vand i kog, tilsæt bouillonterningen. Form bollerne, og put dem i gryden - det skal kun putre, det må ikke...


  22. Appelsinmarineret Laks med Cashewnødder & Grøntsager

    Til 4 personer. Skyl og hak basilikumbladene, hak nødderne og bland begge dele med appelsinsaft og olie. Fordel basilikums blandingen på laksen. Krydr med salt og peber. Læg laksen i et lille, smurt ovnfast fad og bag den i ovne...


  23. Fisk med Porrer & Mornaysauce

    Til 4 personer. Steg baconskiverne sprøde. Lad dem køle af. Skær porrer i skiver og kog dem i 10 minutter. Læg dem nederst i et ovnfast fad. Riv gulerødderne, og læg dem ovenpå porrerne sammen med ærterne. Læg torsken (...


  24. Pangasius i Ovn med Grøntsager

    Til 4 personer. Sæt ovnen på 225°C. Læg kartoffel- og gulerodsskiverne på bagepapir på en bradepande. Strø ½ tsk salt over og steg foroven i ovnen i 15-20 minutter, til det er næsten færdigt. Sænk varmen til 175°C. ...


  25. Fiskefad med Karry & Kokos

    Til 4 personer. Læg torsken i et fad og krydr med salt og peber. Skær grøntsagerne i tern/skiver, og svits dem på en pande i lidt olie. Hæld dem over fisken. Svits karrypastaen i lidt olie, tilsæt vand, kokosmælk, chilisauce...