Opskrifter » Hovedretter » Fisk & Skaldyr » Gratineret Laks Med Rejer, Asparges & Parmesanost
Gratineret Laks Med Rejer, Asparges & Parmesanost opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave gratineret laks med rejer, asparges & parmesanost:
- 400 g fersk laks
- 3 dl grøntsagsbouillon
- 150 g aspargessnitter
- 1 dl aspargesvand
- 3 spsk hvedemel
- 1 dl mælk
- 100 g rejer
- ½ spsk parmesanost
- 200 g gulerod
- Friskhakket persille
- Kartofler
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Gratineret Laks Med Rejer, Asparges & Parmesanost:
4 personer.
Tænd ovnen på 175°C.
Vask og kog kartoflerne. Pil dem, når de er kogte.
Læg laksestykket i et lille smurt ildfast fad. Hæld grøntsagsbouillonen ved, og krydr laksen med salt.
Dæk fadet med sølvpapir, og steg laksen i ovnen i ca. 10 minutter.
Tag fisken ud af ovnen, og hæld bouillonen over i en lille gryde. Hældaspargesvandet ned i gryden. Ryst mel og mælk sammen til en jævning. Kog væsken op og pisk jævningen i sovsen. Lad den koge igennem i ca. 5 minutter ved svag varme. Smag til med salt og peber.
Fordel rejer og aspargessnitter ovenpå laksen, og hæld sovsen henover. Drys med parmesanost og stil fadet tilbage i ovnen. Gratinér retten i ca. 25 minutter til laksen er gennemstegt, og fisken er gylden på overfladen.
Skræl guleroden og skær den i tynde stave. Ved servering pyntes der med friskhakket persille.
Tip! Du kan erstatte kartoflerne med dine favorit rodfrugter, så retten får et højere fiberindhold og bliver mindre energimættet.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.