Opskrifter » Hovedretter » Fisk & Skaldyr » Indbagt Laks med Spinat & Gulerodschips
Indbagt Laks med Spinat & Gulerodschips opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave indbagt laks med spinat & gulerodschips:
- 4 stykker laks
- 1 pakke færdiglavet butterdej
- 300 g frossen spinat
- 2 fed hvidløg
- 1 finthakket løg
- 1 Oma 4% madlavningsfløde
- 1 hættefuld hvidvinseddike
- Dild
- Salt
- Peber
- 1 sammenpisket æg
- Gulerodschips:
- Rigeligt Olie
- 3-4 gulerødder
- Salt
Opskrift indsendt af Katharina Stendys Hammer
SÃ¥dan laver du Indbagt Laks med Spinat & Gulerodschips:
4 personer.
Snit løg og hvidløg og svits det i olie til det er klart.
Tilsæt spinat, hvidvinseddike og fløde. Giv det hele et opkog og smag det til med krydderierne, lad det småsimre og koge lidt ind.
Tag gryden af varmen, og tænd ovnen på 200°C
Rul butterdejen ud, så du har en stor firkant. Placér laksestykkerne på midten med lidt plads imellem hver. Fordel spinatblandingen over laksen.
Luk nu butterdejen - du kan enten flette den eller også bare ligge den sammen og trykke til. Pensl med æg og sæt den i ovnen og bag den i ca. 30 minutter eller til den er dejlig gylden.
Imens laves der gulerodschips.
Sæt en gryde med olie over, det skal være meget varmt. Tjek evt. med træenden af en tændstik. Hvis den syder, er det varmt nok.
Gulerødderne skrælles, og herefter bruges skrælleren til at skrælle strimler af, som nu skal ned i gryden og fritteres. Det tager lidt tid, men pludselig krøller de op og er klar. Læg dem på fedtsugende papir og drys med salt - evt. andre krydderier.
Servér laksen med gulerodschips og en let grøn salat.