Opskrifter » Hovedretter » Fisk & Skaldyr » Laks med BlomkÃ¥l & Peberrodsfløde
Laks med Blomkål & Peberrodsfløde opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave laks med blomkål & peberrodsfløde:
- 4 laksefileter
- 1 blomkål
- 2½ dl madlavningsfløde
- 1 dl finthakkede dildkviste
- 2 tsk citronsaft
- 1 tsk groft salt
- Friskkværnet peber
- 4 spsk høvlet peberrod
- Dildkviste
- 1 kg kogte kartofler
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Laks med Blomkål & Peberrodsfløde:
Til 4 personer.
Del blomkålen i mindre buketter. Fjern skind og ben fra laksen (hvis de er der).
Læg fisken midt i et ovnfast fad og fordel blomkålsbuketterne rundt om. Bag fiskefadet 10 minutter midt i ovnen ved 225°C
Bland imens fløde, dild, citronsaft, salt og peber og hæld det over fisken efter de 10 minutter. Bag det derefter i yderligere 10 minutter.
Drys laksen med peberrod og pynt med friske dildkviste. Server med kogte kartofler.
Tip! Man kan sagtens bruge andet end blomkål, eksempelvis romanesco, broccoli eller frosne grøntsager.
Tip! Du kan skifte laksen ud med en mager hvid fisk, f.eks. lyssej, skrubbe eller pangasius.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.