Opskrifter » Hovedretter » Grøntsager » Kartoffelpletter
Kartoffelpletter opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave kartoffelpletter:
- Ca. 800 g fast kartoffelmos
- 100 g skinketern
- 1 dl majs
- ½ dl finthakket forårsløg
- 1 spsk finthakket persille
- 1/3 tsk salt
- 1/4 tsk sort peber
- Margarine
- 1 dl creme fraiche
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Kartoffelpletter:
Rør kartoffelmosen med skinke, majs, 2 spsk løg, persille, salt og peber.
Smelt lidt margarine, eller anvend flydende, på en teflonpande. Sæt kartoffelpletter på (knap 1 dl blanding pr. stk.), og tryk dem flade med en stegespade. Steg, til de har en gylden skorpe på begge sider (ca. 10 minutter). Læg kartoffelpletterne på et fad, dæk med folie, og hold dem varme. Fortsæt med at stege resten af kartoffelmassen på samme måde.
Bland creme fraiche med resten af løgene til en sauce, og servér den til de nystegte kartoffelpletter.
Tips! En rest kød (svinekød, oksekød, pølse eller kylling) kan sagtens indgå i denne opskrift i stedet for skinke.
Hurtige fiskepletter får du ved at blande laks, tunfisk eller krabbe i kartoffelmassen.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.