Opskrifter » Hovedretter » Kalkun » Kalkunfrikadeller med Persillerodssauce
Kalkunfrikadeller med Persillerodssauce opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave kalkunfrikadeller med persillerodssauce:
- 50 g tørrede tranebær
- 400 g hakket kalkun
- 1 dl grahamsmel
- 1 æg
- 2 tsk tørret timian
- 1 tsk salt
- 1 knsp peber
- ½-1 dl skummetmælk
- Margarine
- 300 g persillerod
- 750 g porrer
- 1 bundt persille
- 6 dl bouillon
- 2 dl skummetmælk
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Kalkunfrikadeller med Persillerodssauce:
Hak tranebærrene groft.
Rør kalkunkød, tranebær, grahamsmel, æg, timian, salt og peber sammen.
Spæd med mælken, til farsen får en god lind konsistens.
Varm margarinen op på en pande, form 20 frikadeller af farsen og steg dem gyldenbrune på den ene side ved middelhøj temperatur. Vend frikadellerne om på den anden side, dryp med resten af olien og steg frikadellerne færdige. Skru evt. ned for temperaturen, hvis frikadellerne bliver for mørke udenpå, inden de er færdige indeni. Tag dem af panden, så snart de er færdige.
Skræl persillerødderne og rens porrerne grundigt. Skær persillerødderne i tern. Skær det grønne af porrerne og hak det groft. Kog porregrønt og persillerødder møre i 6 dl bouillon, ca. 15 minutter. Blend de møre persillerødder og porregrønt med grofthakket persille, til saucen har en cremet konsistens. Tilsæt mælk, til saucen får en god saucekonsistens, og smag til med salt og peber.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.