Opskrifter » Hovedretter » Kylling » Grydestegt Kylling
Grydestegt Kylling opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave grydestegt kylling:
- 1200 g kyllingelår delt i over- og underlår
- Salt
- Peber
- 2 spsk olivenolie
- 3 fed hvidløg
- 1 stort finthakket løg
- 3 hakkede gulerødder
- 3 kviste frisk timian
- 1 kvist frisk rosmarin
- ½ skiveskåret citron
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Grydestegt Kylling:
Til 3-4 personer.
Krydr kyllingen med rigeligt salt og peber
Opvarm en tykbundet gryde over middelvarme til den bliver meget varm.
Tilsæt olivenolien, og derefter kyllingestykkerne med skindsiden nedad i et lag.
Lad kyllingen stege til skindet er gyldenbrunt, så vend kyllingen og steg den anden side.
Læg nu kyllingen på en tallerken - hvis det hele ikke kan være der i et lag, så gentag processen med resten af kyllingen.
På panden kommes nu hvidløg, løg, gulerødder, timian, rosmarin og citron, vend det lidt rundt, så det bliver dækket af olie.
Skru temperaturen en andelse ned, placer kyllingestykkerne i gryden igen sammen med grøntsagerne. Læg låget på, og skru ned på lavt blus.
Lad kyllingestykkerne "stege" i 1 time, kig til det indimellem for at være sikker på at grøntsagerne ikke brænder på. Hvis de begynder at brænde på, så tilsæt et par skefulde vand eller hvidvin.
Når kyllingen er mør, så læg den på en tallerken. Reducer saucen i gryden til den er tyk nok til at hælde over kyllingen. Servér med grøntsagerne og saucen.