Opskrifter » Hovedretter » Kylling » Chicken Tikka Masala
Chicken Tikka Masala opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave chicken tikka masala:
- Marinade:
- 1 dl yoghurt
- 1 spsk finthakket hvidløg
- 1 spsk finthakket ingefær
- 2 tsk garam masala
- 1 tsk gurkemeje
- 1 tsk cayennepeber
- 2 tsk groft havsalt
- 4-5 spsk limesaft
- 500 g strimlet kylling uden skind og ben
- Sovs:
- 1 stort finthakket løg
- 2 tsk finthakket hvidløg
- 2 tsk finthakket ingefær
- 2 spsk koncentreret tomatpuré
- 1 tsk gurkemeje
- 3 spsk meget finthakkede mandler
- 3-4 dl vand
- 3 spsk piskefløde
- Salt
- 3-4 spsk olie
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Chicken Tikka Masala:
Til 4 personer
Marinade:
Hæld yoghurten i en skål. Bland hvidløg, ingefær, garam masala, gurkemeje, chilipulver, salt og limesaft heri.
Kylling:
Bland kødet med marinaden. Sørg for at alle stykker er dækket. Lad kødet marinere i mindst en time ved stuetemperatur, meget gerne længere - op til et døgn i køleskab - i en plasticpose, der er nem at vende rundt en gang imellem.
Steg kyllingen i et ildfast fad i en forvarmet ovn ved 250°C i 12-15 minutter.
Sovs:
Opvarm olien i en gryde og steg løgene gyldne heri.
Tilsæt nu hvidløg, ingefær og tomatpuré og rør godt rundt.
Kom derefter gurkemeje og mandler i sammen med vandet.
Lad nu retten småkoge i 3-4 minutter, hæld så kødet og marinaden i gryden, og tilsæt fløden, når retten er gennemvarm.
Smag til med salt og tilsæt lidt mere vand, hvis sovsen er for tyk. Serveres evt. med basmatiris, raita og poppadoms.