Opskrifter » Hovedretter » Kylling » Kalkunfarseret Kylling med Krydderurter
Kalkunfarseret Kylling med Krydderurter opskrift
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Kalkunfarseret Kylling med Krydderurter:
Udben kyllingen:
1. De yderste vingespidser og lidt af halsskindet kan skæres af.
2. Kyllingen lægges på brystbenet og skindet skæres igennem langs rygsøjlen.
3. Med kniven løsnes kødet fra skroget langs ribbenene indtil lårknoglens øverste led, som skæres igennem.
4. Skulderknoglen skæres igennem leddet.
5. Kødet løsnes videre mod brystbenet. Pas på skindet ved brystbenets kam.
6. Den anden side af kyllingen løsnes på samme måde fra skroget.
7. Lårbenet skæres fri fra kødet, og knoglen skæres igennem i knæleddet. Vinger og underlår udbenes ikke.
8. Kyllingen gnides ind- og udvendig med salt og sys sammen i ryggen.
Bland alle ingredienserne til farsen sammen.
Reguler konsistensen med mælken. Farsen skal ikke være for tynd.
Luk kyllingen med kødnåle, drys med salt og peber og steg i ovnen i 6 kvarter ved 200°C. Det sidste kvarter kan skrues op til 225°C.
P.S. Her kan du trylle med krydderurterne selv. Husk at kalkunkød er magert, så der skal masser af saft og kraft til, for at denne fars virkelig kan give et magert, men smagfuldt alternativ til den klassiske, men federe fars.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.