Opskrifter » Hovedretter » Kylling » Klassisk Krydderurte-Farseret Kylling
Klassisk Krydderurte-Farseret Kylling opskrift
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Klassisk Krydderurte-Farseret Kylling:
Udben kyllingen:
1. De yderste vingespidser og lidt af halsskindet kan skæres af.
2. Kyllingen lægges på brystbenet og skindet skæres igennem langs rygsøjlen.
3. Med kniven løsnes kødet fra skroget langs ribbenene indtil lårknoglens øverste led, som skæres igennem.
4. Skulderknoglen skæres igennem leddet.
5. Kødet løsnes videre mod brystbenet. Pas på skindet ved brystbenets kam.
6. Den anden side af kyllingen løsnes på samme måde fra skroget.
7. Lårbenet skæres fri fra kødet, og knoglen skæres igennem i knæleddet. Vinger og underlår udbenes ikke.
8. Kyllingen gnides ind- og udvendig med salt og sys sammen i ryggen
Bland alle ingredienserne til farsen sammen.
Reguler konsistensen med mælken. Farsen skal ikke være for tynd.
Luk kyllingen med kødnåle, drys med salt og peber og steg i ovnen i 6 kvarter ved 200°C. Det sidste kvarter kan skrues op til 225°C.
Da kylling er ganske magert kød, klæder det den lyse, lidt tørre smag at få noget fars med mere fedt. Kommer man godt med krydderurter i, bliver farsen flot lysegrøn.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.