Opskrifter » Hovedretter » Kylling » Kashmiri Korma
Kashmiri Korma opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave kashmiri korma:
- 4 spsk vegetabilsk olie
- 3 fed hvidløg
- 2 finthakkede løg
- 2 finthakkede grønne chili
- 1 tsk stødt spidskommenfrø
- 1 tsk stødt koriander
- ½ tsk gurkemeje
- 1/4 tsk salt
- 4 grønne, lidt knuste kardemommebælge
- 2 tsk tomatpuré
- 500 g kyllingebryst
- 2½ dl kokosmælk
- 20 stødte cashewnødder
- 5 cm skrællet og revet ingefær
- En stor knivspids garam masala
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Kashmiri Korma:
Opvarm olien på en stor pande eller i en wok ved middel varme. Tilsæt løg, hvidløg og chili. Steg under hyppig omrøring i 6-8 minutter, til løgene er gyldenbrune.
Rør spidskommen, koriander, gurkemeje, salt og kardemommebælge i og steg 1 minut. Rør så tomatpuré i.
Tilsæt kyllingestykkerne. Skru ned for varmen, og steg under omrøring i 7-8 minutter, eller til de skifter farve. Bring 2½ dl vand i kog.
Tilsæt vand og kokosmælk, og derefter nødderne. Lad retten simre uden låg i 7 minutter, eller til kyllingen er gennemstegt. Rør engang imellem.
Rør ingefær i, og drys garam masala over.
Servér med ris og en chutney.