Opskrifter » Hovedretter » Madtærter » Kyllingetærte I
Kyllingetærte I opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave kyllingetærte i:
- Ingredienser til dej:
- 5 dl hvedemel
- 200 g smør
- 4 spsk koldt vand
- Ingredienser til fyld:
- 1 kogt, pillet kylling
- 1 stort hakket løg
- 1 bakke fintsnittede champignon
- 3-4 fintsnittede blancherede porrer
- 1/4 liter kaffefløde
- Kyllingevandet
- 1½ dåse tomatpuré
- Paprika
- Salt
- Peber
- Chili
- Hvidløg
- 1 pose revet ost
Opskrift indsendt af Marianne Nørgaard Monberg
Sådan laver du Kyllingetærte I:
Dej:
Ingredienserne blandes sammen og æltes godt. Dejen fordeles i et tærtefad og stikkes med en gaffel, hvorpå tærtebunden bages ved 200°C i 15 minutter.
Fyld:
Brun løg og champignon let.
Tilsæt 2 spsk hvedemel og rør ihærdigt.
Tilsæt fløden lidt efter lidt og derpå tomatpuré, krydderier, porrer samt kylling.
Fyldet tilsættes kyllingevand efter behov til flydet får den rette konsistens, hvorpå det koges godt igennem.
Fyldet hældes i den forbagte tærte og bages yderligere i 20 minutter ved de 200°C. Osten tilsættes tærten i 10 minutter inden den er færdigbagt.
Spises med f.eks. flutes og salat/råkost.
P.s. Koges kyllingen med 2 grøntsagsbouillonterninger i vandet egner det resterende kyllingevand sig fortrinligt til fond til eksempelvis en god tomatsuppe.