Opskrifter » Hovedretter » Oksekød » Bøf med Grøntsagsragout
Bøf med Grøntsagsragout opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave bøf med grøntsagsragout:
- 4 bøffer af oksefilet
- 2 spsk olivenolie
- 1 gul peberfrugt
- 1 rød peberfrugt
- 1 løg
- 2 gulerødder
- 2 fed hvidløg
- 100 g oliven
- 2 dl kraftig kalvebouillon
- 1 bundt frisk basilikum
- Evt. Maizenamel
- Salt
- Friskkværnet peber
- Et godt italiensk brød
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Bøf med Grøntsagsragout:
4 personer.
Steg bøfferne gyldne på begge sider i 1 spsk olivenolie på en stegepande - ca. 4-5 minutter på hver side. Krydr dem med salt og peber. Tag dem af panden og lad dem hvile på et fad dækket med stanniol i ca. 5 minutter inden servering.
Vask peberfrugterne, halvér dem - på den lange led - og fjern de hvide lameller. Pil løget, skræl gulerødderne og skær alle grøntsagerne i små tern på ca. ½x½ cm.
Varm en spsk olivenolie i en gryde og steg grøntsagsternene i 2 minutter. Tilsæt hvidløg og oliven. Hæld kalvebouillonen i gryden og kog det hele igennem et par minutter. Smag til med salt og peber og jævn evt. ragouten med lidt maizenamel rørt ud i vand.
Tag ragouten af varmen og vend friskklippet basilikum i - den skal ikke koges med, da den så bliver trist og kedelig.
Anret de 4 bøffer på hver sin tallerken. Hæld grøntsagsragouten over og server retten med et godt italiensk brød til
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.