Opskrifter » Hovedretter » Oksekød » Gullasch
Gullasch opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave gullasch:
- 800 g gullasch kød
- 4 store gulerødder
- 2 store løg
- 1 dåse hakkede tomater
- ½ liter madlavningsfløde
- Salt
- Peber
- 1-1½ tsk Paprika
- Groft chili
- 1 bouillonterning
- Meljævning
- Kartoffelmos:
- 3 kg kartofler
- Mælk
- 1 spsk smør
- Salt
- Peber
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Gullasch:
Til 8 personer.
Skær løgene i tern og svits dem i en stor gryde. Herefter tilsættes kødet, som brunes sammen med groft chili (efter smag, ca. ½ tsk) og paprika.
Når kødet er brunet godt, hældes de hakkede tomater i, og der røres godt rundt. Herefter tilsættes så meget vand, og det lige netop dækker kødet.
Skræl gulerødderne, skær dem i skiver, og kom dem i retten. Skru ned for varmen, og lad det småsimrer i 1½-2 timer, til kødet er mørt.
Når kødet er mørt, skrues op på jævn varme, og så tilsættes fløden og bouillonterningen. Til sidst hældes meljævningen i - så meget at sovsen får en halvtyk konsistens
Smag til med salt og peber, skru ned for varmen, og lad retten koge igennem 5 minutter før servering.
Kartoffelmos:
Skræl kartoflerne, og skær dem i store tern. Kog dem møre i letsaltet vand.
Når kartoflerne er kogt møre, moses de - herefter bruges en elpisker. Tilsæt smør og mælk, og smag til med salt og peber
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.