Opskrifter » Hovedretter » Oksekød » KÃ¥ldolmere med Lun Kartoffelsalat
KÃ¥ldolmere med Lun Kartoffelsalat opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave kåldolmere med lun kartoffelsalat:
- 1 stort savojkål
- 600-700 g hakket oksekød
- 1 tsk cayennepeber
- Salt
- Friskkværnet peber
- 200 g emmentaler
- Lun kartoffelsalat:
- 750 g skiveskårede kartofler
- 50 g smør
- 250 g halverede perleløg
- 1 rød fintskåret peberfrugt
- Ca. 1 dl hvidvinseddike
- 1 spsk sukker
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du KÃ¥ldolmere med Lun Kartoffelsalat:
4 personer.
Skær den grove stok af de store kålblade. Kog bladene i ca. 5 minutter i letsaltet vand. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke.
Ælt kødet med krydderier og ost.
Fordel fyldet på midten af et eller to kålblade. Pak bladene sammen omkring fyldet til en lille pakke. Læg sammenføjningerne nedad i et ovnfast fad med en anelse vand i bunden. Dæk det til og bag dem i ovnen ved 175°C i ca. 30 minutter til kødet er gennemstegt.
Kartoffelsalat:
Kog de skiveskårede kartofler i ca. 15 minutter i letsaltet vand, pil dem og skær dem i skiver.
Smelt smør i en gryde og steg løg og peberfrugt ved svag varme, til de er møre.
Krydr med eddike, sukker, salt og peber og tilsæt kartoflerne. Lad dem varme igennem, til de er møre.
Servér kåldolmerne med den lune kartoffelsalat til.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.