Opskrifter » Hovedretter » Oksekød » Pastagratin med Oksekødsfyld
Pastagratin med Oksekødsfyld opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave pastagratin med oksekødsfyld:
- 250 g pastaskruer
- 500 g magert hakket oksekød
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 2 spsk olivenolie
- 1½ dl hønsebouillon
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 spsk tørret oregano
- Salt
- Peber
- 2 spsk margarine
- 2-3 spsk hvedemel
- 5 dl mælk
- 1/3 tsk revet muskat
- 1 spsk friskpresset citronsaft
- 1½ dl revet ost
- Salt
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Pastagratin med Oksekødsfyld:
Pill løg og hvidløg og hak dem fint. Opvarm olien i en gryde og steg løgene møre. Skru op for varmen og brun kødet. Tilsæt bouillon, tomater, salt, peber og oregano. Lad det simre ca. 30 minutter.
Kog pastaen efter anvisning på pakken. Sæt ovnen på 200°C.
Smelt smørret til saucen i en gryde, drys mel over og rør rundt. Spæd med mælken og lad saucen koge ca. 5 minutter. Smag til med salt, peber, muskat og citronsaft og halvdelen af den revne ost.
Smør et ovnfast fad og læg pasta og kødsauce lagvis i. Slut med saucen. Drys resten af osten over og gratinér ca. 30 minutter midt i ovnen.