Opskrifter » Hovedretter » Oksekød » Krydret Farsbrød
Krydret Farsbrød opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave krydret farsbrød:
- 650 g magert hakket oksekød
- 1 tsk olivenolie
- 1 lille løg
- 1 lille grøn peberfrugt
- 2-3 stilke bladselleri
- 2 fed hvidløg
- 1/4 tsk friskkværnet sort peber
- 1/4 tsk tørret basilikum
- 1 knivspids cayennepeber
- 1 dl rasp
- ½ dl passerede tomater
- 2-3 stilke persille
- 2 æggehvider
- 2 spsk ketchup
- 1/4 tsk tabasco
- 1 tsk margarine
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Krydret Farsbrød:
Varm ovnen til 175°C. Smør et ovnfast fad med fedtstof.
Opvarm olien i en teflongryde. Pil løget, skær det i tern og steg dem blanke i gryden. Gør peberfrugt og selleri i stand og skær dem i tern. Lad dem stege med i gryden ca. 3 minutter under omrøring.
Pil hvidløgene og pres dem i. Krydr med sort peber, basilikum og cayennepeber. Lad det stege kort under omrøring. Lad det blive koldt.
Bland kød, rasp, tomat, persille, æggehvider med løgblandingen i en stor skål. Bland det godt og form farsen til et brød og læg det i fadet.
Glasering: bland ketchup og tabasco. Smør det over farsbrødet. Steg i ovnen til brødet er gyldent og gennemstegt (ca. 1 time).
Du kan bruge det der bliver til over som lækkert pålæg til madpakken
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.