Opskrifter » Hovedretter » Oksekød » Okse med Blandede Kartofler
Okse med Blandede Kartofler opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave okse med blandede kartofler:
- 1½ kg cuvettesteg
- 4-5 store sweet potatoes
- 3/4 kg små kartofler
- Hvidløg
- En pakke tyntskåren bacon
- 4 små rødbeder
- Salt
- Peber
- Timian
- Oregano
- Rosmarin
- Mælk
- Smør
- Olie
- Brøndkarse
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Okse med Blandede Kartofler:
Stegen ridses i fedtlaget i skaktern og gnides med salt og peber. Tag et par fed hvidløg - gerne med skræl – og gi’ dem en knytnæve og læg dem ovenpå.
Gi’ ovnen fuld knald og brun stegen i ovnen i ca. 10 minutter. Skru herefter ned på ca. 180°C og lad stegen stå i 20–25 minutter til stegetermometret viser 65°C.
Tag stegen ud og lad den hvile indpakket i stanniol og et viskestykke i 10–15 minutter før den skæres ud i ½ cm tykke skiver.
Inden stegen bliver ordnet har du skrællet dine sweet potatoes og skåret dem i tern.
De skal bare koges uden salt til de er møre (25 min). Smid et par fed hvidløg uden skræl som har fået en knytnæve med ned i gryden.
Vandet hældes fra og du tilsætter salt, peber, mælk og smør og rører med dejkroge til en mos (gerne med lidt kartoffelklumper i).
Endnu inden da har du skåret de almindelige kartofler (med skræl) i små både og vendt dem med olie, salt, peber og dine hakkede krydderurter. Sat dem i et fad i ovnen og lagt dine rødbeder ved siden af. Båd-kartofler og rødbeder skal ha’ ca. en time i ovnen.
Når du er klar til at anrette, rister du lige dit bacon – som er skåret i små stykker!
Så anretter du. Kartoffelmos toppes med både og øverst den ristede bacon.
2–3 skiver cuvette og en enkelt bagt rødbede.
Pynt med brøndkarse.
Set i "Til Middag Hos Andreas Bo Pedersen"
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.