Opskrifter » Hovedretter » Oksekød » Pastel de Choclo (Majs Pie)
Pastel de Choclo (Majs Pie) opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave pastel de choclo (majs pie) :
- 1 kg hakket oksekød
- 1 stort løg
- 2 dåser sorte oliven
- 1 dåse sorte oliven
- 8 dåser løse majs
- 2 store planter basilikum
- 2 spsk spidskommen
- 1½ dl rødvin
- En håndfuld rosiner
- 1½ dl piskefløde
- 1 æggehvide
- Ca. 1 spsk sukker
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Pastel de Choclo (Majs Pie) :
Kødbund:
Skær løget i tern og svits dem. Kom kødet i og brun det godt. Kom herefter vin i og lad det simre 5 minutter.
Skær oliven i skiver, kom dem i kødet sammen med rosinerne. Tilsæt spidskommen og smag til med salt og peber.
Lad det hele stå og trække, mens du laver majsmassen.
Majsmasse:
Hæld saften fra majsene og kom dem i en stor gryde.
Klip basilikummet i, men gem 5 topskud til pynt.
Blend massen sammen med en stavblender. Den må godt være lidt grovblendet. Bland fløden i og smag til med salt.
Kom kødet i bunden af 4 ovnfaste portionsskåle og dæk dem til med majsmasse – ca. halvt af hvert.
Pisk æggehviden i hånden med en gaffel og fordel et tynd lag af skummet henover de 4 portionsanretninger og drys en smule sukker på.
Pynt med sorte oliven og kom dem i ovnen 20 minutter ved 200°C, eller indtil toppen er gyldenbrun.
Set i "4-Stjerners Middag - Paula Larrain"
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.