Opskrifter » Hovedretter » Svinekød » Bagt Kartoffelmos med Hamburgerryg-Rester
Bagt Kartoffelmos med Hamburgerryg-Rester opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave bagt kartoffelmos med hamburgerryg-rester:
- 750 g kartofler
- 50 g smør ELLER hvidløgssmør
- 3 æg
- 1 tsk salt
- Peber
- 300 g rester*
- 3 spsk hakket persille
- Rød peberfrugt
- 4-5 skiver bacon
- Rasp
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Bagt Kartoffelmos med Hamburgerryg-Rester:
* du kan både bruge skinke, hamburgerryg eller steg.
Skræl kartoflerne, og skær dem i mindre stykker. Kog dem møre uden salt. Har du en rest selleri eller anden rodfrugt, så kog dem gerne med.
Mos kartoflerne godt (du kan evt. røre lidt revet gulerod i). Rør smørret i. Pisk æggene sammen, og rør dem i - et ad gangen.
Skær kødet i tern og rør det i mosen sammen med persille og krydderier.
Smør et ovnfast fad, og drys det med rasp. Kom kartoffelmosen heri. Drys med rasp og læg baconskiverne på.
Bag mosen i ovnen ved 180°C varmluft i ca. 45 minutter.