Opskrifter » Hovedretter » Svinekød » Hjemmelavet Medisterpølse
Hjemmelavet Medisterpølse opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave hjemmelavet medisterpølse:
- 500 g magert svinekød
- 1 løg
- Ca. 300 g kogte kolde kartofler
- 1 tsk salt
- ½ tsk peber
- 1/4 tsk allehånde
- 1/4 tsk nelliker
- 1 hønsebouillonterning
- 2-3 dl mælk
- 2 meter svinetarm
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Hjemmelavet Medisterpølse:
Desuden skal du bruge en kødhakker med pølsehorn og en foodprocessor.
Skær kartofler og løg i store stykker og kør det gennem kødhakkeren sammen med kødet. Hvis du bruger et helt stykke kød, skal det køres igennem hakkeren 2 gange.
Kom farsen i foodprocessoren og tilsæt salt, peber, allehånde og nelliker. Tænd maskinen og lad den køre ca. ½ minut.
Varm lidt af mælken og rør bouillonterningen ud deri. Tilsæt dette og det meste af det kolde mælk. Tænd maskinen igen og tilsæt evt. mere mælk. Farsen skal være forholdsvis blød, men skal kunne holde faconen.
Steg en lille prøve, for at smage om der skal mere krydderi i. Tilsæt evt. lidt mere krydderi og rør farsen godt rundt igen.
Sæt pølsehornet på kødhakkeren og træk tarmen på pølsehornet. Bind en knude for enden af tarmen.
Læg farsen op i bakken på hakkeren og tryk den ned igennem hakkeren samtidig med at du tager imod pølsen. Det er en god ide at være 2. Pølsen må ikke fyldes for fast, da den så sprækker under stegningen. Når alt farsen er igennem bindes en knude for enden af pølsen.
Den færdige pølse er klar til stegning. Prik huller i tarmen med en kødnål, hvor der er kommet lufthuller. Så kan du undgå at pølsen sprækker.
Medisterpølsen steges i margarine på en pande. Brun først pølsen ved god varme og skru så ned til lavere temperatur og steg pølsen færdig 7-10 minutter på hver side. Undervejs i stegningen kan det også være en god ide at prikke pølsen med en kødnål hist og her.
Pølsen kan også ovnsteges.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.