Opskrifter » Hovedretter » Svinekød » Torbens Mørbradgryde
Torbens Mørbradgryde opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave torbens mørbradgryde:
- 1 svinemørbrad
- 100 g røget bacontern
- 1 gul peberfrugt
- 1 stort hakket løg
- 250 g champignon
- 3 fed finthakket hvidløg
- 1 spsk paprika
- 1 tsk chilipulver
- 1/4 dl 18% fløde
- 2 spsk olie
- Vand
- Salt
- Peber
- Ris
- Hønsebouillon
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Torbens Mørbradgryde:
Den afpudsede mørbrad skæres i 1 cm tykke skiver og brunes i olien ved god varme.
Tag kødet op af gryden.
Steg herefter bacontern og lad dem afdryppe på et stykke køkkenrulle.
De skivede champignon svitses i gryden et par minutter inden peberfrugt, løg, paprika og chili kommes i gryden.
Efter ca. 5 minutters omrøring tilsættes mørbrad, bacon og vand så retten er knapt dækket. Krydr godt med salt og peber og bring retten i kog - småkoger i 15 minutter.
Tilsæt fløden og småkog videre i 5 minutter.
Retten jævnes til ænsket konsistens og smages til inden serveringen.