Opskrifter » Hovedretter » Svinekød » Italienske Frikadeller
Italienske Frikadeller opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave italienske frikadeller:
- 500 g hakket svinekød
- 2½ skiver toastbrød
- ½ dl grøntsagsbouillon
- 1 æg
- 2 spsk revet parmesanost
- 1 tsk rosmarin
- 2 spsk persille
- 1 fed hvidløg
- Salt
- Peber
- Olivenolie
- Sauce:
- 500 g tomater
- 200 g løg
- 150 g bladselleri
- 2 dl grøntsagsbouillon
- Salt
- Peber
- 1½ fed hvidløg
- Frisk basilikum
- Frisk båndpasta
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Italienske Frikadeller:
Skær skorpen af toastbrødet, og læg det i blød i bouillonen.
Rør det udblødte toastbrød sammen med kødet, og tilsæt æg og ost. Tilsæt herefter rosmarin, persille, hvidløg, salt og peber.
Del farsen i 20-25 portioner, og tril hver portion til en rund frikadelle.
Steg frikadellerne i olie på en pande. Vend dem ofte, så de bliver jævnt stegte. Lad dem stege 12-15 minutter i alt. Læg dem i et ildfast fad, sæt dem i ovnen og hold dem varme.
Imens tilberedes saucen.
Kom hakkede tomater, hakkede løg og fintsnittet bladselleri i en gryde med bouillon. Krydr med salt, peber og presset hvidløg. Lad det koge ved jævn varme i cirka en halv time. Smag til med salt, peber og friskhakket basilikum.
Hæld tomatsaucen over frikadellerne, og servér med kogt pasta til.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.