Opskrifter » Hovedretter » Svinekød » Koteletter med Kartoffelmos og Champignon a la Creme
Koteletter med Kartoffelmos og Champignon a la Creme opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave koteletter med kartoffelmos og champignon a la creme:
- 4 store svinekoteletter
- 600 g skrællede kartofler
- 40 g smør
- 4 pasteuriserede æggeblommer
- 1 lille rødløg
- 150 g champignon
- 1 dl hønsefond
- 1 dl fløde
- ½ rød peberfrugt
- Salt
- Peber
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Risom
SÃ¥dan laver du Koteletter med Kartoffelmos og Champignon a la Creme:
Til 4 personer.
Hak rødløg fint og svits det ved middel varme i en gryde. Rengør og hak champignon groft, og lad dem svitse med i 4-5 minutter.
Kom hønsefond ved, og lad det koge næsten ind. Tilsæt så fløden, og lad det creme ind, så saucen hænger ved champignonerne. Smag til med salt og peber.
Dup koteletterne tørre med et stykke køkkenrulle, og bank dem flade mellem 2 fryseposer. Læg en kotelet på en frysepose på et skærebræt, læg en frysepose over, og bank koteletten ud med en kødhammer eller kagerulle. Du skal ikke smadre kødet, men banke koteletterne ud til ca. 1 cm størrelse.
Brun koteletterne i lidt smør på en meget varm pande på begge sider, og krydr med salt.
Læg koteletterne på en bageplade beklædt med bagepapir.
Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Kog dem møre i rigeligt vand. Hæld vandet fra. Mos kartoflerne, tilsæt smørret og rør derefter æggeblommerne (de sørger for at mosen ikke flyder ud) ud i mosen lidt ad gangen.
Kom kartoffelmosen i en sprøjtepose, og lav en flot rand på koteletterne. Læg en stor spiseskefuld champignon a la creme i midten, og nogle striber rød peberfrugt ovenpå.
Bag koteletterne i 20 minutter i en 200°C varm ovn. Servér evt. med en lækker salat til.
Opskriften er fundet hos madensverden.dk - tjek hans side ud for flere lækre opskrifter.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.