Opskrifter » Hovedretter » Svinekød » Krydret Skinkegryde med Kartoffelmos
Krydret Skinkegryde med Kartoffelmos opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave krydret skinkegryde med kartoffelmos:
- ½ tsk smør
- 1 dåse koncentreret tomatpuré
- 1 lille knust fed hvidløg
- 1 tsk tørret timian
- ½ liter Karolines Køkken hvid mælkesauce
- 400 g skinketern
- 250 g gulerødder
- 300 g persillerod
- 150 g cocktailpølser
- 3/4 tsk groft salt
- Friskkværnet peber
- Kartoffelmos:
- 1 kg melede kartofler
- 1 liter vand
- 25 g smør
- 1/4 liter mælk
- 1½ tsk groft salt
- Friskkværnet peber
- 100 g bladselleri
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Krydret Skinkegryde med Kartoffelmos:
Smelt smørret i en gryde og svits tomatpuré, hvidløg og timian i ca. 1 minut. Hæld mælkesaucen i og bring den i kog.
Tilsæt kødet og kog ved svag varme og under låg i ca. 45 minutter eller til kødet er mørt. Rør af og til.
Kom grøntsagerne (som er skåret i skiver) i og kog yderligere i ca. 10 minutter. Tilsæt cocktailpølser, salt og peber og lad retten koge i ca. 5 minutter. Smag til.
Kom imens kartoflerne i en tykbundet gryde med kogende vand og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 20 minutter. Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre. Mos kartoflerne evt. med en kartoffelstøder. Vend smør, mælk, salt og peber i. Varm mosen igennem og smag til.
Ved serveringen vendes bladselleri i mosen.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.