Opskrifter » Madpakke » Diverse » Pirogger med Oksekødsfyld
Pirogger med Oksekødsfyld opskrift
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Pirogger med Oksekødsfyld:
Smuldr gæren i vandet, og rør godt indtil alt gæren er opløst. Tilsæt salt og olie.
Bland melet i 1 dl af gangen. Når de 4 dl er tilføjet, spred den sidste dl ud på bordet, og ælt dejen til den er lind.
Sæt dejen til hævning i 30 minutter.
Svits oksekødet i olien, tilsæt gulerødderne og løget. Tilsæt tomatopureen, og smag til med salt og peber.
Rul dejen til en lang pølse (eller flere små, hvis det er lettere at styre), og skær skiver af cirka 3 centimeter.
Rul hver skive ud til en cirkel.
Fordel 2-3 spsk fyld på den ene halvdel af cirklen, bug den anden ned, så du nu får en halfcirkel.
Tag en gaffel, og tryk dejen sammen hele vejen rundt i halvcirklen.
Bages i 15 minutter ved 200°C