Madkampen.dk » Ingredienser » Oksekød
Opskrifter på mad med Oksekød
Her er en liste over alle de spændende opskrifter, hvor oksekød indgår i retten. Hvis du finder en ret, som ikke hører til på listen, må du meget gerne fortælle os det.
-
Tacotærte
Mal mandlerne til mel i en foodprocessor og bland melet med loppefrøskaller, smør, æg og salt. Smør en springform med smør og try dejen ud i formen. Prik nogle huller i den med en gaffel og lad bunden hvile i køleskabet i ca. 30 mi...
-
Nachos Supreme
Svits kødet i en gryde med lidt olie, indtil det er brunt. Hæld posen med tacokrydderi i, og rør godt. Hæld ½-1 dl vand i, og lad det simre, til vandet er fordampet. Bred chipsene ud i et stort ildfast fad - fordel den revede ost...
-
Chimichanga med Black Bean Salsa
Til 2 personer. Sautér løgene og hvidløgene i lidt olie på en pande. Kom kødet i og lad det brune. Tilsæt spidskommen, koriander, chili og tomatpuré, og lad det stege 5-10 minutter under omrøring. Smag til med salt og la...
-
Tacogryde (Vægtvogterne)
4 portioner, 10 ProPoints pr. portion. Skær kødet i strimler og bland det med sojaen. Brun kødet i margarine i en gryde. Skær løgene i strimler, fjern kernerne fra chilien og hak den fint, inden det hele kommes i gryden. Ti...
-
Kød- og Rodfrugtsuppe
4 portioner. Skær kødet og de pillede løg i strimler. Brun kødet i en gryde. Kom løgene ved, og lad dem stege med et par minutter. Drys mel over, og tilsæt laurbærblad og bouillon. Lad småkoge et par minutter. Skær d...
-
Lækker Gullaschsuppe
Svits kalkunbrystet (som er skåret i 2 cm strimler) ganske let i en stor tykbundet gryde. Tag det op og læg det til side. Tilsæt 1 spsk olie i gryden. Kom porrerne i og steg dem i 5 minutter. Rør paprika, salt, peber, laurbærbla...
-
Sorte Gryde
Skær kødet i strimler á ca. 3 cm- Brun smørret i en gryde. Del kødet i 2 portioner og svits hver portion for sig i smørret. Læg alt kødet tilbage i gryden og tilsæt de øvrige ingredienser. Lad retten koge under låg v...
-
Efterårsgullasch
Puds kødet rent for sener og hinder og skær det i mindre stykker. Bland salt, peber og mel i en pose og ryst kødstykkerne heri. Varm halvdelen af fedtstoffet op i en stegegryde og brun kødstykkerne godt heri. Pil løget og hak...
-
Sur-Sød Gryderet
Skær kødet i små stykker. Pil og hak løget. Pil hvidløgene og hak dem meget fint. Fjern kernerne fra peberfrugten og snit den fint (gem nogle strimler til pynt). Skræl gulerødderne og skær dem i tynde skiver. Brun først kødet i...
-
Fars i Fad med Spaghetti
Kog spaghettien i rigeligt letsaltet vand. Hæld vandet fra og bland lidt fedtstof og revet ost i spaghettien. Fordel den i et smurt, ovnfast fad. Rør det hakkede kød med krydderier, æg og fløde. Fordel farsen over spaghettien, og sÃ...
-
Græske Frikadeller med Kartofler & Tzatziki
Skær kartoflerne i både, gnid dem med olie, krydr med salt, peber og finthakket rosmarin nåle. Læg dem i et fad med maste hvidløgsfed. Steg ved 200°C i cirka 40 minutter. Rør kødet med æg, fintrevet hvidløg, persille, salt og ...
-
Mortens Krydrede Karrysuppe
Skær løgene i små tern, og riv gulerødderne. Bland dem med hvidløget. Varm olien godt op i en tykbundet gryde. Svits karryen i gryden, og tilsæt løg, gulerødder og hvidløg og svits til de næsten har fået farve. Tilsæt kød...
-
Åben Sandwich med Oksekød, Spejlæg & Kaviar
Først røres dressingen sammen i en skål, så den kan trække sig kraftfuld, mens resten tilberedes (kvark, karry, rødløg & mango chutney) Rist de 4 skiver brød gyldne på en brødrister eller i ovn. Form det hakkede kød til 4 b...
-
Mexicansk Jalapenos Bøf
Kog pastaen. Lav marinaden imens. Pres hvidløget ned i en skål. Hak jalapenospeberen og kom den i skålen. Pas på, at det ikke bliver for stærkt, måske skal du ikke bruge det hele. Tilsæt soya, bouillon, farin og cayennepeber. ...
-
Stærk Indisk Kødgryde
Afpuds kødet (helst højreb uden ben). Skær det i 2-3 cm store tern. Pil løg og hvidløg og hak dem fint. Skræl ingefæren og skær den i fine strimler. Smelt fedtstoffet i en stor gryde og brun kødet. Tag det op af gryden. ...
-
Oksegryde med Peberfrugt
Bland soya og sherry (eller bouillon) til marinaden i en skål. Pres hvidløget i, og tilsæt ingefær og peber. Skær kødet i fine strimler og læg dem i marinaden. Dæk til, og lad det stå koldt, mens resten tilberedes. Kog risen...
-
Bøf Stroganoff I
Kog pastaen efter pakkens anvisning. Skær kødet i fine strimler. Smelt fedtstoffet på en pande og steg kødet hurtigt ved kraftig varme. Skyl champignonerne og skær dem i skiver. Pil og hak løget. Kom grøntsagerne på panden og ...
-
Wokret med Oksekød & Svampe
Afpuds kødet og skær det i strimler. Læg det i en glasskål og hæld marinaden (hvidløg, sherry/bouillon, soya og maizena) på. Dæk med folie og stil det til side i 10 minutter. Rens svampene og skær dem i skiver. Skyl porrerne ...
-
Mexicansk Oksegryde
Bring risen i kog i 5dl letsaltet vand ved jævn varme. Læg låg på, skru ned og lad dem koge ved svag varme i 20 minutter eller til de er møre. Opvarm imens 1 tsk fedtstof i en stegegryde ved jævn vame. Pil hvidløgene og pres ned i...
-
Hyggegryde
Pisk mælk, fløde, creme fraiche, tomatpuré og sennep sammen i en gryde. Tilsæt worcestershiresauce, paprika og bouillon. Bring det i kog og skru ned. Lad det så simre ved svag varme i 20 minutter. Smag til med salt og peber og tag det ...
-
Pirogger med Oksekødsfyld
Smuldr gæren i vandet, og rør godt indtil alt gæren er opløst. Tilsæt salt og olie. Bland melet i 1 dl af gangen. Når de 4 dl er tilføjet, spred den sidste dl ud på bordet, og ælt dejen til den er lind. Sæt dejen til hævning ...
-
Farsbrød med Oksekød & Gulerødder
Lav en fars, hvor du rører alle ingredienserne godt sammen. Smør et ildfast fad med margarine (brug bagepapir til at smøre med), og form farsen som et farsbrød. Bag det i ovnen i 30 minutter ved 225°C. Vend farsbrødet efter 15 m...