Opskrifter » Salater » Blandede Salater » Kyllingesalat med Thaifløde
Kyllingesalat med Thaifløde opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave kyllingesalat med thaifløde:
- 250 g fuldkornsnudler
- 2 liter vand
- 1 tsk groft salt
- 3 kyllingefileter
- ½ tsk groft salt
- 15 g smør
- Thaifløde:
- 1/4 liter madlavningsfløde
- 2 spsk soyasauce
- 1 tsk fintrevet limeskal
- 2 spsk friskpresset limesaft
- 2 små finthakkede fed hvidløg
- 3 tyndtskårede skalotteløg
- 1 spsk rørsukker
- 1 dåse tyndtskårede vandkastanjer
- 2 hjertesalathoveder
- 200 g tyndtstrimlede sukkerærter
- 100 g radiser
- Pynt:
- Grofthakkede cashewnødder
- Friske korianderblade
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Kyllingesalat med Thaifløde:
Til 4 personer.
Skyl og skær salathovederne i mindre stykker.
Kog nudlerne i letsaltet vand. Efter 2-3 minutter under omrøring er de "løst op" og møre uden at være bløde. Hæld dem til afdrypning i en sigte.
Drys kyllingerne med salt. Lad smørret blive gyldent i en pande, og brun kyllingefileterne ca. 1 minut på hver side. Steg kødet ved svag varme i ca. 6 minutter og riv derefter kyllingekødet i strimler med en gaffel. Tør panden af.
Kom fløden i panden sammen med soya, limeskal, limesaft, hvidløg, løg og sukker. Bring fløden i kog og smag til.
Lad vandkastanjerne dryppe af i en sigte. Vend dem sammen med salat, sukkerærter, radiser og nudler i en stor skål.
Tilsæt kyllingekødet og hæld så den lune fløde over. Pynt med cashewnødder og korianderblade.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.