Opskrifter » Supper » Varme Supper » GrønkÃ¥lssuppe med Kartofler
Grønkålssuppe med Kartofler opskrift
Ingredienser
Du skal bruge disse ingredienser for at lave grønkålssuppe med kartofler:
- 250 g frisk grønkål
- 200 g melede kartofler
- 150 g løg
- 7½ dl grøntsagsbouillon
- 250 g knoldselleri
- 2½ dl Mornay sauce
- 1/4 tsk groft salt
- Friskkværnet peber
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Grønkålssuppe med Kartofler:
Skær de grove stilke og ribber af grønkålsbladene. Skyl dem grundigt og skær bladene i mindre stykker.
Bring kartofler, løg og bouillon i kog i en gryde. Kog blandingen ved svag varme under låg i ca. 20 minutter.
Tilsæt grønkål og kog yderligere i ca. 5 minutter, stadig under låg.
Blend suppen i mindre portioner (fyld kun blenderglasset 1/3 op).
Hæld suppen tilbage i gryden. Tilsæt selleritern, Mornay sauce, salt og peber.
Bring suppen i kog under omrøring og smag den til.
Tip: 250 g frisk grønkål kan erstattes af 150 g frossen, optøet grønkål.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.