Opskrifter » Supper » Varme Supper » HvidkÃ¥lssuppe
Hvidkålssuppe opskrift
Ingredienser
Du skal bruge disse ingredienser for at lave hvidkålssuppe:
- 2 kg svinebryst, kogestykke med svær
- 750 g mediseterpølse
- 3 liter vand
- 1 spsk salt
- 1 tsk det 3. krydderi
- 1 løg
- 5 sorte peberkorn
- 1 hel nellike
- 1 kg hvidkål
- 300 g gulerødder
- 300 g kartofler
- 300 g porre
- Frisk persille
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Hvidkålssuppe:
Svinebrystet dækkes med kogende vand og tilsættes det 3. krydderi, 1 løg hvor de hele krydderier stikkes i og 1 spsk salt.
Lad kødet koge ved svag varme i 1½-2 timer til det er mørt - husk at skumme suppen undervejs. Kog medisterpølsen med de sidste 10 minutter.
Si suppen, og hæld den tilbage i gryden.
Snit hvidkålen, skræl og skær gulerødderne i skiver, rens og snit porrerne og lad grøntsagerne koge i suppen til de er møre.
Server kødet til suppen sammen med rugbrød og sennep.