Opskrifter » Supper » Varme Supper » Kartoffelchowder med Skinke & Purløg
Kartoffelchowder med Skinke & Purløg opskrift
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Kartoffelchowder med Skinke & Purløg:
4 personer.
Hak kartoflerne og skinke i tern á 1 cm.
Smelt smørret i en suppegryde eller tykbundet gryde. Tilsæt løg, og sautér 2-3 minutter, til de bliver klare, men ikke brune.
Tilsæt kartofler, og rør rundt, så de dækkes godt af olie.
Drys mel i, og rør uafbrudt 1 minut, inden fonden hældes langsomt i. Bring suppen i kog og skru ned. Kom revet cheddar i, og rør, til den smelter. Lad suppen simre yderligere 8-10 minutter. Kom skinke og purløg i, og lad det simre yderligere 2-3 minutter. Smag til, og servér.
TIP! Man kan bruge bacon eller pancetta istedet for skinke. Tilsættes sammen med løg, og sautér til det er mørt, inden kartoflerne tilsættes.