Opskrifter » Supper » Varme Supper » Aspargessuppe
Aspargessuppe opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave aspargessuppe:
- 750 g friske asparges
- 1 1/4 liter hønsebouillon
- 20 g smør
- 3 spsk mel
- 2 æggeblommer
- Salt
- Peber
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Aspargessuppe:
Hvis der bruges hvide asparges: skær den træede ende af aspargesene af, dvs. 1 ½ cm af stilken forneden. Skræl aspargesene tyndt fra hoved mod fod.
Grønne asparges skal blot skylles og den nederste cm skæres af. Skær aspargesstilkene i 3 cm lange stykker. Tag hovederne fra og kog de øvrige stykker 5-8 minutter i suppen (eller bouillonen).
Tag aspargeshovederne og lad dem koge med 2-3 minutter. Hvide asparges skal koges 5-10 minutter længere, afhængig af tykkelse.
Tag aspargesstykkerne op med en hulske.
Rør blødgjort smør og mel sammen til en smørbolle. Pisk smørbollen i suppen til bollen er opløst og suppen er jævnet let. Lad suppen koge i 5 miutter.
Pisk æggeblommerne sammen med lidt af den varme suppe. Hæld den derefter i suppen, mens der piskes - suppen må ikke koge efter af æggeblommerne er tilsat, så skiller den og bliver grynet.
Aspargesstykkerne kommes i og varmes igennem. Smag til med salt og peber.